Saturday, June 29, 2013

Ilusad tulemused kodulinnast

Haapsalu spa.
Kirjutame seda blogipostitust siis nii nagu kirjutaks üht ajaloo peatükki- aegade hämarusest kuni tänapäva.
Ajend, miks me üldse vallutusretke sel nädalavahetusel Haapsallu ettevõtsime, ei olnud üldse pahatahtlik. Vaevalt, et ükski vallutaja oma retke pahatahtlikuks peab. Meie eesmärk oli hoopis ühendada meeldiv kasulikuga ehk siis nautida Haapsalu võlusid, toetada kodulinna ettevõtmisi/ettevõtlustust ja noh, mis seal salata, üritada korraldada ka üks SERTi rööv Haapsalu rahvuslikul näitusel.

Kihutasime (Luckyga, sest Emma ootas meid juba Haapsalu all) oma neljarattalisel hobusel Haapsallu juba päev enne rüüsteretke. Ikka selleks, et Haapsalust võtta veel viimast ning järgmiseks päevaks end valmis seada.

Minule avanev vaade öösel kell 4.30
Öö vastu laupäeva oli karm. Kui näidendis "Armastus kolme apelsini vastu" tõdetakse, et ööd on meil siin mustad, siis Haapsalus on ööd täiesti valged. Sõdurlane Lucky, kes pidi järgmine päev või(s)tlustulle astuma, otsustas taas, et ööd ei ole magamiseks. Selle asemel kolas ta läbi kõik aknalauad, hävitas ema sussi ja oli peadpidi akvaariumis. Kell 4.30 öösel vahtis ta mulle oma suurte rosinsilmadega aknalaualt vastu ja oli juba valmis sõtta minema.
Kas me juba läheksime?

Laupäeva varahommikul tuli siis vallutada piiskopilinnus. Vastase väepealikuks oli Zsuzsanna Vaczi Bologh Ungarist, kes küll kohe leebus, kui Luckyt nägi ja kes tembeldas Lucky kohe super-boy´ks. Meil oli aga veel varuks üks kena (ilma minu kukkumiseta) jooks ja igati korrektne seis.

Kirjeldus: He has very good bones, lovely haircharachter for his age, lovely head with dark eye-colour, correct teeth and ears, lovely neckline, for his age correct topline/underline, very good moving.

Tulemus. Hinne: suurepärane 1, Jun TP, SK, PI 1, TP ja JUN SERT.

Ilmastikuolud sõjaretkeks polnud just kiita: hommikul sadas korralikult ja terve päev tuli hooti uduvihma. Oli külm (aga see hinnang võib tuleneda ka sellest, et mul olid valed riided seljas). Meie suppert-tiim (ema näol) oli aga viimase peal: lisaks vajalikule pöidlahoiule oli valmis sõtta tulema vihmavarjuga, et Lucky rüü ikka parimal võimalikul viisil kohtunikule meeldiks :)

Igatahes on Haapsalu nüüd vallutatud, kaks jun SERTi käes ja ees ootamas juulilõpus Valga ja Tartu näitused.


No comments:

Post a Comment