Wednesday, February 13, 2013

Seitsmekuune spanjel

Lucky kutsikaelu on ikka lill ja puhas rõõm.Vähemalt tema käitumisest ei järelda küll miskit, mis talle muret valmistaks. Hommikul ärgatakse koos Emmaga õnnelik nägu peas ja sabalitus kestab õhtuni, mil taas magama minnakse. Õnnetunnet ei vähenda ka see, kui mõni neljajalgne talle pahasti ütleb. Erilise kiirusega hakatakse tiire ümber enese telje tegema kahel korral: kui on näha, et köögist hakkab tulema söögikaus või kui kõhukott maiusega pannakse kõhule ja minnakse välja trikke tegema või trenni.

Lucky sai 10. veebruaril seitsmekuuseks ja tema käitumises ja olekus on jätkuvalt tunda kutsikalikku spanjelit. Uudishimu ja mänguiha on mõnikord niivõrd suured, et muu maailm kaob sootuks.
Eelmise nädala tipphetk oli talvise maakodu külastus. Arusepal käis Lucky täiesti esimest korda. Koos Emmaga tehti tiir valdustele peale ning Emma andis kõvahäälega teada, et neljajalgsed valduste haldajad on kohal.

Iganädalane beebiagility trenn läheb meil vahvasti. Päris põnev on alustada täiesti nullist ja proovida asju õpetada teisiti, kui seda kunagi sai Emmaga tehtud. Nii me siis teisipäeviti tiku- ja takutame, jookseme läbi beebitunneli ja hüppame beebitõket. Kolmandas trennis tutvusime ka "koliseva" kiigega, mis muidugi Luckys õudu ei tekitanud. Kodutööks jäi meil välja otsida Emma kunagine euroalus ja "puu"-vidin. Isalt sain teada, et Emma euroalus olla läinud eelmisel kevadel ema peedipeenra tarbeks ja seega tuleb Lucky jaoks teha uus. "Puu"-vidin on meil õnneks olemas ja saame kodutöödega alustada.

See, mis on lubatud Haapsalus, ei ole lubatud Tallinnas.
Seda teavad õnneks nii Emma kui ka Lucky :)





2 comments:

  1. See toidukausi peale keerutamine on Luckyl kah üks paljudest geneetilistest hälvetest :D

    ReplyDelete
  2. :D Vahvad on need geneetilised hälbed :) Eile tegime koertealal tikusid ja takusid lumepall-maiusega. Ehk siis Lucky jaoks oli suur motivaator lumepall, mille ma talle viskasin, kui ta oli tikud ja takud või "kaheksa" ära teinud. Jeerum, milline entusiasm ühest lumepallist.
    Emma oleks sellise motivaatori peale selja keeranud. Tee ise trikke, kui tasuks on vaid tühine lumepall, mida tihti selle lume seest üles ei leiagi :)

    ReplyDelete