Saturday, December 1, 2012

Pikkade päkkade aeg on käes


Selle aasta päkapiku sussid tuleb kuhugi kõrgemale riputada, sest koerad teeksid kohe pikad päkad peale nii sussidele kui ka kraamile, mida päkapikk on susside sisse toonud.Õnneks on meil kaks kaunist elupuud terassil ja seega pole meil vajadust kuuske tuppa tuua, mille siis koerad saaksid koheselt maha joosta. Muud jõulukaunistused asetame koerte siruulatusest kõrgemale.

Tsiki-prikitamisest
Trikitamistest niipalju, et hetkel lihvime Lucky ja Emmaga sünkroon keerutamist vasakule, mis tuleb juba täiesti korralikult välja. Selleks, et sünkroonis keerutada ka paremale, peab Lucky pusima paremale keerutamise kallal, mis ei tule nii hästi kui vasakule ning Emma peab jällegi õppima end kiiremini liigutama nii paremale kui ka vasakule. Pahatihti jõuab Lucky kaks keeru teha sama ajaga, mis Emma ühe tiiruga.

Korvi ronimisega juhtus see, et ka Emma õppis Lucky kõrvalt ära korvi ronimise. Kuna mul on üks korv, siis Emma ronib korvi ja keeldub sealt välja tulemast. Vaene Lucky tiirutab ümber korvi ja proovib ka mahtuda, aga terve korv on Emmat täis. Sellest tingituna õpetasin Luckyle karbi peale hüppamise. Kuna karpe on kaks, saavad mõlemad koerad karbile hüpata. Emmale meeldib väga igasuguste asjade peale hüpata (kännud, kivid, pargipingid jne). Tundub, et ka Lucky on saanud geneetiliselt hea hüppevõime ja selline karbi peale hüppamine ei olnud ka Lucky jaoks suurem peamurdmine.

Jõulusubjektide juurde tagasi tulles...
Avastasin, et lisaks ringiluusivatele ja mõnikord privaatsust häirivatele jõulusubjektidele nagu päkapikud, jõuluvana, -sokud, - põdrad, inglid, on meid külastamas ka hambahaldjas. Täpselt 1. detsembri varahommikul leidsin põrandalt ilusa pisikese terava tagahamba. Lucky esiklahvid on salamahti vahetunud ja järg on jõudnud siis nüüd tagumiste kätte.

Kõigile kaunist advendiaega ja rohkelt päkapikke!


No comments:

Post a Comment