Tuesday, December 30, 2014

Poom

Nii Poom kui ka Usain on hea lugemisvara
Trennist tulles ehk siis kolm korda nädalas esitatakse mulle ja Luckyle kaks traditsioonilist küsimust:
a) Mida trennis tegite?
b) Kuidas trennis läks?

Vastus a-le: Poomi
Vastus b-le: Hästi.*

Kuna Poom on saanud koduses verbaalses suhtluses peaagu, et parasiitsõnaks, siis ei läinud kaua, kui meie raamaturiiulisse ilmus raamat Poomist...Mart Poomist. Hea lugemine. Kas see nüüd meie poomisooritusele midagi juurde annab, aga üldisele mõttemaailmale kindlasti.

Aga nüüd aitab Mardist. Räägime sellest teisest poomist, mida me oleme siin uhanud joosta juba oi-oi-kui-kaua. Vanu videosid vaadates avastasin, et juba 6. augustil 2013. aastal jooksime Luckyga poomibeebit: http://youtu.be/Fs1xbRVy4w4. Seega tibake üle aasta :)

Selle aasta augustis sai tehtud selline video: https://www.youtube.com/watch?v=CRn_c9IowoE&feature=youtu.be

Vahepealsed 14 kuud on jäänud kahjuks ülesfilmimata. Millest on muidugi kahju, sest video on kirss tordil ehk annab trennile suure lisaväärtuse. Aga viimaste kuude videode eest suur kniks Ingale ja tema kolmejalgsele (roosale) sõbrale videokaamerale.
 
Kas loll järjekindlus viib ikka sihile? Ütlen ausalt, et see küsimus on nii mõnigi kord minu pähe tunginud. Ja nii mõnigi kord mõtlen heldimusega 2on 2off meetodile. Aga ei...ma ei ole mingi allaandja. Tõeliselt loll ja järjekindel. Siiani on järjekindlus mind sihini viinud. Miks peaks sel korral teisiti minema? Kui olen selle "Running contact" tee valinud, siis lähen seda rada.

Suurt juttu mida-kõike-me-oleme-kontaktpindade-nimel-teinud ei hakka vestma. Saate videodelt ise järgi vaadata. Aga hoiatan...et kes järgnevates videodest ootab hullunud koera ja tema hullunud omanikku tuhisemas mööda agilityradasid, siis see peab kahjuks pettuma.
Eelkõige on videod mulle endale õppimiseks. Aga, kui keegi leiab ka siit midagi kasulikku kõrva taha panemiseks, siis on ju ekstra hästi:

- November: http://youtu.be/dkct4Tx72M4 (poomiotsalt pöörded käsklusega "hej-hej" + poolelt täispoomilt)
- November: http://youtu.be/qpH0KWLrz5k (poomiotsalt pöörded (esmalt väikese julla abiks. Siis pidime aga tagasi minema suure pulga juurde); suurele poomile pöörama (esmalt suur ja siis väike pulk))
- November: http://youtu.be/CMJM0HnPNzg (täispoom pöörded)
- Detsember: http://youtu.be/9whiHUy29Js (täispoom, pöörded
- Detsember: http://youtu.be/cIrVlLUl29s (suurema hooga otse jooks

* tegelikult me kodus suhtleme ikka täislausetega :)

No comments:

Post a Comment